Een volle tas en een tevreden gevoel

Kringloopwinkel De Basisz is weer geopend!

Onlangs mochten de deuren van de kringloopwinkel eindelijk weer open bij Leer-werk en trainingcentrum De Basisz in Zeewolde. Wij keken de eerste zaterdag van de opening mee! Medewerkers van De Basisz stonden al ruim op tijd enthousiast klaar om alle klanten te verwelkomen. Het succes was groot: meer dan driehonderd klanten kwamen de eerste zaterdag genieten van het rondsnuffelen in de winkel. 

Zaterdag
Als de wijzers van de klok negen uur aangeven, is het eindelijk zo ver. Een aantal klanten staat al buiten te popelen om naar binnen te mogen. Sommige klanten zijn al vroeg gekomen, om de eerste keus aan producten te hebben. De deuren gaan open en de nieuwsgierige klanten banen zich een weg door de goedgevulde kringloopwinkel. Ieder op zoek naar spullen in zijn of haar smaak. Hoe vlug de klant naar binnenkomt, zo vlug gaat de klant weer naar huis met een volle tas en een tevreden gevoel.

 Ans & Sanny
Ans van het winkelteam vertelt over de drukte: ‘’Gelukkig liep het de hele dag gestaagd door, dus het was allemaal prima te overzien! Maar de twintig mandjes die we uitgeven bij binnenkomst in de winkel, waren de hele dag in gebruik. Normaal ga ik tussendoor de puzzels controleren, maar daar ben ik totaal niet aan toe gekomen!’’ ‘’De dag bestond vooral uit multitasken. De twee kassa’s moesten openblijven, bij de inname was het een drukte van jewelste én daarnaast moeten we ervoor zorgen dat de corona-regels worden gehandhaafd.  We hadden er onze handen vol aan, maar we kunnen de controle uitstekend houden’’, vertelt Sanny. ‘’De sfeer was gemoedelijk: iedereen is blij om weer fysiek in de winkel te mogen zijn en lekker rond te kunnen neuzen. Bijna niemand ging met lege handen naar huis. En wij ook niet: wij namen veel voldoening mee‘’, verkondigt Ans tevreden.

Lockdown
Ondanks de sluiting van de kringloopwinkel door de lockdown, bleef De Basisz achter de schermen druk. Tijdens deze tijd stroomde er een vloedgolf aan spullen bij de inname naar binnen. Dit moest allemaal verwerkt en gesorteerd worden. Hierdoor bleef iedereen van het team een goede invulling hebben van zijn of haar dag. Daarnaast werd de etalage bijgehouden, die elke week vervangen wordt met een ander thema en nieuwe pareltjes. Ook verkocht De Basisz haar producten via Marktplaats en Vinted. ‘’Maar de mensen komen toch liever in de winkel kijken’’, vertelt Sanny tevreden. ‘’Daarom is iedereen blij dat de winkel weer geopend is! De klanten zijn weer teruggekeerd én zo de gezelligheid!’’, aldus Ans en Sanny.

Door Roxi Grotenhuis
© Eigen beelden