Van de Basis(z) naar de top

Jules stroomt uit naar een werkervaringsplek

Jules Halkers (25) heeft zich drie jaar lang ingezet voor Leer-werk en trainingscentrum De Basisz. Maar nu is hij klaar voor de volgende stap: dé Amerikaanse Diner cafetaria Twilight in Zeewolde. Zijn ontvangst bij de cafetaria voelde als een warm bad: een veilige plek met gestructureerde systemen en gezellige collega’s. Maar hoe kijkt hij terug op zijn tijd bij De Basisz

Een moeilijke maar bijzondere periode
Jules heeft veel moeten doorstaan, het is daarom niet altijd even makkelijk geweest voor hem. Maar desondanks gaat het steeds beter met Jules. Hij is dankbaar dat De Basisz hem zo goed heeft kunnen opvangen. Hij blikt terug op een moeilijke maar ook bijzondere periode uit zijn leven. Toch moet Jules iets toegeven: ‘Ik ben er niet trots op, maar ik heb af en toe zeker de grenzen opgezocht’ De talloze stevige gesprekken waren precies wat hij in deze situaties nodig had, ook al waren die niet altijd even gemakkelijk. Maar zijn tijd zit erop bij De Basisz: hij is klaar voor de volgende stap. ‘Ik ben dankbaar voor de hulp, ondersteuning en kansen die ik heb gekregen. Ook ben ik tevreden en blij dat ik zoveel stappen heb kunnen zetten en weer mezelf kan zijn’, vertelt Jules met een grote glimlach.

Van je collega’s moet je het hebben
De medewerkers van De Basisz zijn het erover eens dat hij heel erg gegroeid is. ’Het is fijn om die bevestiging te krijgen van iedereen waar ik gedurende een langere periode mee heb samengewerkt’, vertelt hij trots. Maar volgens Jules was hij nooit tot dit punt gekomen zonder de hulp van Martine Kruider en Erica Schagen. Zo vertelt hij: ’Wanneer ik mijn grenzen slecht kon aanvoelen, konden Martine en Erica door mij heen prikken. Ze wisten precies wat ik nodig had.’ De Basisz speelde een grote rol in Jules ontwikkeling en dit was cruciaal voor zijn groei. Martine: ‘Jules heeft veel meegemaakt in zijn leven en wij vinden het zo knap dat hij overal het beste van wil maken. Zijn traject verliep met vallen en opstaan, maar Jules loopt niet weg voor moeilijke dingen. Hij kan goed op zichzelf reflecteren. Nu hij zo’n fijne nieuwe vervolgplek heeft gevonden, weten we zeker dat Jules het goed zal doen bij Twilight. Daar hebben ze ook oor en oog voor wat mensen nodig hebben om in hun kracht te staan. Dit past goed bij Jules!’

Terugblikken
Bij De Basisz was Jules flexibel inzetbaar. Hij werkte onder andere bij de inname, ging mee met de busritten en hield zich bezig met het testen van spullen en computerspellen. Jules was ook altijd actief als er stagiaires in huis waren: menigmaal stond hij model voor leuke foto’s en werkte hij mee aan het maken van filmpjes voor onder andere het mediaplatform TikTok. Ook was Jules ook een grote sfeermaker: hij kon goed lolletjes uithalen met zijn collega’s. Jules is blij dat hij zijn beste vriend bij De Basisz heeft mogen ontmoeten; ’Vincent is een vriend voor het leven.’ Daarnaast koestert Jules de herinneringen die hij heeft gemaakt tijdens de werkweken op de boerderij van Martine.

Zonder regen geen zonneschijn
Jules kan tijdens het gesprek alleen maar stralen. Hij zit lekker in zijn vel en dat spat ervan af. Dit is mooi om te zien, zeker als je weet dat Jules heeft moeten knokken om zo ver te komen. Iedereen in De Basisz is dan ook trots op Jules en dat hij uit mag stromen naar een fijne nieuwe werkplek. Wat er ook komen gaat, Jules is er klaar voor. Hij zegt De Basisz geen gedag maar tot ziens. En met het hele team Basisz wensen we hem nog heel veel succes en al het goeds in zijn leven. (en dat hij altijd langs mag komen weet Jules gelukkig ook)

Door Roxi Grotenhuis
© Eigen beelden